HighlightStiri

Skoda a prezentat noul model compact Scala

De 7 decembrie 2018No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Skoda anunta acum cateva luni ca renunta definitiv la modelul Rapid, fara sa mentioneze nimic altceva, intr-o prima faza. Nimeni nu banuia ca Skoda avea sa lanseze un inlocuitor al lui Rapid atat de repede.

Astazi, marca ceheasca a prezentat noul Scala, model compact care va rivaliza cu Ford Focus si VW Golf. Hatchback-ul Skoda Scala  si-a facut oficial aparitia in cadrul unui eveniment organizat la Tel Aviv, Israel.

Noul model ceh are o lungime de 4362 mm, o latime de 1793 mm si o inaltime de 1471 mm, depasind Rapid Spaceback la toate categoriile. Cu un ampatament de 2649 mm, modelul ofera un spatiu interior generos pasagerilor si un spatiu de depozitare de 467 litri in portbagaj.

Inspirat din conceptul Vision RS, noul Scala pastreaza o linie cuminte a designului, conform ideologiei marcii, lasandu-si frate din grupul VW, Seat Leon, sa exceleze in continuare pe acest segment. In linii mari, noul Skoda Scala pare ca va rivaliza cu Focus sau chiar VW Golf mai ales prin interiorul pe care il propune, cu materiale de o calitate superioara, instrumentarul digital de bord de 10,25 inch si touchscreen-ul central de 9,2 inch.

Skoda nu s-a gandit deloc la canibalizarea vanzarilor in cadrul Grupului in conditiile in care a prevazut noua masina cu un sistem numit Sport Chassis Control si a prevazut LED-uri full pentru blocurile optice si stopurile de lumini. Cu motorizarile clasice ale grupului si un pret mai mic decat liderul segementului – VW Golf -, noul Skoda Scala anunta inceputul unei noi ere in care ideea de libertate a marcii cehesti pare mai puternica ca oricand.

Share

Leave a Reply

2 × 1 =