Stiri

Start-up-ul britanic Arrival va livra primul van electric in acest an

De 14 august 2022No Comments

Segmentul utilitarelor electrice este in dezvoltare, iar Arrival, micul start-up britanic, va lansa anul acesta propunerea sa, denumita simplu Van. Chiar daca productia initiala nu va fi atat de mare pe cat se estimase in urma cu un an si jumatate, Arrival va livra in trimestrul patru al acestui an o prima transa de masini catre operatorul de curierat UPS.

Decizia de a produce mai putine unitati decat era planificat vine pe fondul pierderilor de 89,6 milioane USD in al doilea trimestru al acestui an. Spre exemplificare, in aceeasi perioada din 2021 pierderile s-au fost de 56,2 milioane USD.

Productia are loc la Bicester, Oxfordshire, unde se afla si centrul de cercetare si dezvoltare al companiei, urmand ca din 2023 sa fie functionala si noua uzina din Charlotte, Carolina de Nord. Arrival Van este dezvoltat pe o arhitectura pur electrica si ofera pachete de baterii cu capacitati intre 67 kWh , 89 kWh, 111 kWh si 133 kWh, ce ofera autonomii de 180 km, 240 km, 290 km respectiv 340 km.

Toate versiunile au capacitate de incarcare de maxim 120 kW in curent continuu. Din punct de vedere dimensional, sarcina utila este de 1.975 kg, iar volumul maxim ajunge la 14,6 m3. Concurentii sai sunt Ford E-Transit, Mercedes eSprinter si modelele din grupul Stellantis.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373