HighlightStiri

Studentii au facut o masina biodegradabila din legume si fructe

De 10 august 2017No Comments
; ; ; ;

Eforturile de protectie a mediului inconjurator au dus, in cele din urma, la aparitia masinilor hibride si ulterior electrice.

Desi multi clienti ai segmentului premium cred ca astfel nu au un impact asupra mediului, se insala teribil, pentru ca energia electrica necesita resurse pentru producerea ei iar construirea unui automobil genereaza poluare.

O echipa de studenti de la Universitatea de Tehnologie din Eindhoven, Olanda, a demonstrat ca se poate construi o masina folosind doar materiale biodegradabile. Caroseria, sasiul si interiorul este realizat dintr-un material biocompozit care are aceleasi proprietati ca fibra de sticla. O planta speciala aduce consistenta necesara materialului creat dintr-un amestec care foloseste structura fagurelui de miere si este realizat din zahar de sflecla asezat pe mai multe straturi.

In mod evident, exista si componente care nu pot fi biodegradabile, cum ar fi suspensiile, pachetul de baterii, motoarele electrice si jantele.

Studentii olandezi si-au botezat prototipul Lina, automobil care nu are insa nicio sansa sa intre in productie dar care poate fi folosit drept model in utilizarea materialelor alternative pentru constructorii auto.

Share

Leave a Reply

two × one =