Stiri

Volvo lanseaza versiunea de performanta V60 Polestar

De 27 noiembrie 2013No Comments

Daca modelul S60 Polestar si-a facut “intrarea” cu un concept de 500 CP, versiunea breack nu a avut parte de tot atata valva, dar asta nu inseamna ca nu trebuie luata in seama.

Ca si in cazul berlinei, tratamentul Polestar transforma radical caracterul masinii care pare acum gata sa intre pe circuit daca trebuie.

Polestar a devenit tunerul oficial al constructorului suedez, ceea ce inseamna ca vom vedea pe viitor si alte modele Volvo cu aceasta sigla.

V60 Polestar are sub capota acelasi motor cu sase cilindri in linie de trei litri care produce 350 CP si 500 Nm. Puterea este transmisa catre toate cele patru roti prin intermediul unei cutii de viteze automate cu sase trepte care permite si schimbarea manuala a acestora cu ajutorul padelelor montate in spatele volanului.

La capitolul performante V60 Polestar sta foarte bine pentru un breack, demarajul pana la 100 km/h realizandu-se in 4,9 secunde, in timp ce viteza maxima este limitata la 250 km/h. Sistemul de franare poarta semnatura Brembo si are discuri ventilate de 371 mm si etrieri cu sase pistonase pentru rotile din fata si discuri cu diametrul de 302 mm pentru spate. Esapamentul sport va asigura un sumet aparte pentru cel mai performant V60.

Constructorul suedez a confirmat ca V60 polestar va ajunge pe piata din Statele unite la inceputul anului viitor.

Share

Leave a Reply

1 × five =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373