Stiri

VW si Fiat au negat discutiile privind o posibila fuziune

De 18 iulie 2014No Comments

Fiat a incheiat in acest an procesul de achizitie al companiei americane Chrysler, proces realizat printr-o fuziune care a dus la formarea unuinou grup auto. In ciuda acestui lucru, o publicatie economica germana a vorbit despre o noua fuziune in care ar fi implicati cei de la Fiat, o fuziune care ar zgudui din radacini piata auto si ar rescrie toate ierarhiile.

Informatiile aparute sustineau ca Fiat si VW au avut discutii pentru incheierea unei posibile fuziuni.  Publicatia germana Manager Magazin pretinde ca Fiat doreste sa renunte la marcile de volum si sa se axeze pe cele de lux, iar infrastructura Chrysler din SUA ar ajuta expansiunea VW si pe aceasta piata.

Informatia a fost imediat negata de Volkswagen, Fiat si familia Agnelli, care detine 30% din compania Fiat Chrysler Automotive.

VW a explicat ca se axeaza pe functionarea marcilor din portofoliul sau si mentioneaza ca a oprit politica de achizitii, familia Agnelli neaga ca ar fi existat discutii iar oficialii Fiat spun ca nu au cunostinta de o astfel de intalnire.

Ipoteza infirmata de partile implicate nu i-a oprit pe analisti sa-si ofere opiniile privind ideea unei fuziuni intre cei doi giganti auto, unii spunand ca nu este o solutie atat de rea pentru niciuna din parti, altii pretinzand ca probleme individuale existente in cadrul celor doua companii nu au cum fi rezolvate in acest fel. 

Share

Leave a Reply

14 − 8 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373