HighlightStiri

Calendarul Pirelli 2021 a fost anulat

De 25 martie 2020No Comments

 

Pirelli a anuntat oprirea productii si anularea lansarii calendarului pentru 2021 din cauza contextului actual mondial. In plus, din bugetul proiectului vor fi donati 100.000 de euro pentru lupta impotriva coronavirusului.  Cunoscut si sub numele The Cal™, calendarul Pirelli a fost creat in 1964 de divizia britanica a marcii, ce cauta o strategie de marketing pentru a-i conferi un avantaj fata de competitorii locali.

Pentru prima editie s-a apelat la art directorul Derek Forsyth si fotograful Robert Freeman, faimos pentru portretele facute membrilor Beatles. Rezultatul a fost un produs exclusivist, cu conotatii artistice si cultural. Intre 1964 si 2020 au fost produse 47 de editii ale Calendarului Pirelli, fiind implicati 37 de fotografi.

Ultima editie, cea de anul acesta, a fost semnata de fotograful Paolo Roversi. “Productia calendarului a mai fost oprita in anul 1967 si in perioada 1975 – 1983. Situatia fara precedent cauzata de Covid-19 ne-a fortat sa luam aceeasi decizie si acum. Vom reveni la acest proiect cand va fi momentul potrivit, cu aceiasi oameni alaturi de care lucram in prezent la realizarea lui”, a spus Marco Tronchetti Provera, CEO si vice presedinte executiv Pirelli.

Share

Leave a Reply

15 − thirteen =