HighlightStiri

Citroën C5 Aircross Hybrid – 50 km autonomie full electric si o putere combinata de 225 CP

De 8 noiembrie 2019No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Versiunea plug-in hibrid a lui C5 combina propulsorul cu benzina 1.6 turbo de 180 CP cu un motor electric  de 80 kW, pozitionat intre motorul cu ardere interna si transmisia automata ë-EAT8. Astfel, puterea totala ajunge la 225 CP, cu un cuplu de 320 Nm, disponibil instantaneu. Bateria de 13,2 kWh asigura o atunomie electrica de 50 km, viteza maxima in modul ZEV fiind de 135 km/h.

Denumirea C5 Aircross Hybrid si nu Hybrid4 anunta faptul ca nu vorbim despre o tractiune integrala ca la Peugeot 3008, ci doar de tractiune fata. Sunt disponibile trei moduri de rulare, actionate via unui selector pozitionat langa schimbatorul de viteze: ZEV (pentru electric), Hybrid si Sport).

O functie interesanta oferita este asa numita ë-Save, disponibila in meniul de bord, care permite soferului sa planifice in calatorie o rezerva electrica de energe (10 km, 20 km sau intreaga baterie), pentru a fi utilizata cand are nevoie, spre exemplu daca stie ca in acea zi va avea de traversa un oras.

In ceea ce priveste timpul de incarcare al bateriei, la o priza standard vor fi nevoie intre 4 si 7 ore in fcuntie de amperajul disponibil, iar la un power wall de 32A, utilizand incarcatorul optional de 7,4 kW, timpul scade sub 2 ore. Bateria este garantata 8 ani sau 160.000 km pentru o capacitate de incarcare de 70%.

 

La exterior, C5 Aircross Hybrid se recunoaste dupa „busonul” de conectare la priza situat pe partea stanga si aplicatiile bleu (nuanta Blue Anodisé) de pe aplicatiile Airbump si in emblema de pe hayon. Un detaliu inedit, oglinda interioara retrovizoare incorporeaza la partea inferioara a carcasei un martor luminos tot de culoare bleu, vizibil din exterior, care se aprinde atunci cand masina ruleaza electric.

Share

Leave a Reply

14 + 18 =