Motorsport

Fernando Alonso, cel mai bine platit pilot din lumea sportului cu motor

De 5 septembrie 2013No Comments

Pilotul spaniol in varsta de 32 de ani a fost declarat cel mai bine platit pilot din motorsport. Topul a fost realizat de revista Forbes, care spune ca Alonso castiga anul 30 milioane de dolari (22,7 milioane de euro).

Pe locul al doilea este tot un pilot din Formula 1 si anume britanicul Lewis Hamilton, care este foarte aproape de prima pozitie cu nu mai putin de 27,5 milioane de dolari (20,8 milioane de euro), podiumul fiind completat de pilotul NASCAR Dale Earnhardt jr. care incaseaza annual 26 milioane de dolari (19,7 milioane de euro).

Clasamentul continua cu inca un american pilot NASCAR, Jimmie Johnson, care ocupa potitia a patra cu 24 de milioane de dolari (18,2 milioane de euro), urmat indeaproape de veteranul curselor MotoGP, Valentino Rossi cu 22 de milioane de dolari (16,7 milioane de euro).

Pozitia a sasea este ocupata de alta vedeta din NASCAR, Tony Stewart, cu un castig anual de 18,5 milioane de dolari (14 milioane de euro). Conform celor de la Forbes, triplul campion mondial si actualul lider, Sebastian Vettel are un venit annual de 18 milioane de dolari (13,6 milioane de euro), iar Danica Patrick castiga 15 milioane de dolari (11,3 milioane de euro), cu un milion mai mult decat pilorul McLaren-Mercedes Jenson Button.

Share

Leave a Reply

seven − one =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373