HighlightStiri

MINI hatchback si cabrio se improspateaza

De 28 ianuarie 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ;

Noile modele MINI, disponibile in Romania din luna martie a acestui an, aduc o seama de modificari de natura tehnica, la nivel de design exterior si interior, dar si din punct de vedere al sistemelor de siguranta.

Partea frontala are o abordare mai fresh, cu semnalizatoare laterale cu design nou, faruri LED in echipare standard si prize de aer verticale, amplasate in locul luminilor de pozitie. 

In spate, difuzorul a fost reproiectat, iar stopurile LED cu design Union Jack sunt acum oferite in serie pe toata gama. O premiera absoluta o constituie plafonul Multitone, care are un gradient de culoare ce porneste de la San Marino Blue, trece prin Pearly Aqua si se incheie la Jet Black.

Procedeul de aplicare consecutiva a nuantelor (denumit Spray tech), prin vopsirea umed pe umed, este complet integrat in procesul de productie mecanizata de la uzina MINI din Oxford. Bineinteles, in paleta de culori pentru caroserie s-au adaugat nuante noi, iar jantele de aliaj au un alt design.

La interior, noile MINI au volan sport din piele, reproiectat, un nou grup central de instrumente, cu contur Piano Black si display de 8,8 inci in dotarea standard. Instrumentarul de bord poate fi comandat cu ecran color de 5 inci (in standard la echiparea Cooper SE), iar scaunele sport in noua culoare Light Checkered se adauga celorlalte versiuni de tapiterie. De altfel, au aparut noi finisaje si culori, o noua optiune de lumina ambientala cu functii extinse si aeratoare reproiectate.

Din punct de vedere tehnic, sasiul adaptiv are acum amortizare cu o noua tehnlogie pentru un confort imbunanatit, apare in premiera frana de parcare electrica, iar cruise controlul activ primeste functia Stop&Go. In ceea ce priveste asistenta la condus, sunt introduse noi avertizari la parasirea benzii si a luminii de vreme nefavorabila.

Motorizarile disponbile sunt 1.5 turbo (trei cilindri) in trei versiuni de putere: 75 CP, 102 CP si 136 CP si 2.0 turbo (patru cilindri), de 178 CP sau 231 CP (pentru modelele John Cooper Works). Modelul full electric Cooper SE are 184 CP, o baterie de 32,6 kW si autonomie cuprinsa intre 203 si 234 km. 

Share