Stiri

Mitsubishi va vinde din 2023 doua modele Renault sub propria sigla

De 12 martie 2021No Comments
; ; ; ; ; ;

Groupe Renault si Mitsubishi Motors Corporation au anuntat un nou pas in cooperarea lor operationala. Mitsubishi Motors a decis sa achizitioneze modele OEM de la Renault, “best-sellers” pe piata europeana care indeplinesc deja cerintele de reglementare, pentru anumite piete importante din Europa. Incepand cu anul 2023, Mitsubishi Motors va vinde astfel doua „modele surori” produse in fabricile Groupe Renault, care se bazeaza pe aceleasi platforme, dar cu anumite diferentieri, reflectand ADN-ul marcii Mitsubishi.

Un mix de modele incluzand noul Mitsubishi Eclipse Cross PHEV si cele doua modele surori dezvoltate de Renault, va permite Mitsubishi Motors sa fie mai competitiva pe piata europeana. „Mitsubishi Motors saluta modelele OEM Renault pentru piata europeana si, nu in cele din urma, noii clienti. Mitsubishi Motors a implementat reforme structurale in Europa si ramane ferma decizia noastra de a ingheta dezvoltarea de noi modele pentru piata europeana, anuntata in iulie 2020 – in planul nostru de afaceri pe termen mediu.

Cu toate acestea, acordul de furnizare OEM ne va oferi o solutie pentru a oferi modele noi, dezvoltate si fabricate in Europa – alaturi de activitatea noastra continua pe partea de after sales”, a declarat Takao Kato, CEO Mitsubishi Motors.

In conformitate cu anuntul Aliantei din mai 2020, Groupe Renault, Nissan Motor Co., Ltd. si Mitsubishi Motors, membrii uneia dintre cele mai importante aliante auto din lume, continua sa lucreze la mai multe initiative comune pentru a spori competitivitatea si a realiza o crestere suplimentara companiilor partenere prin valorificarea pozitiilor lor de lideri si a punctelor forte din punct de vedere geografic.

Share