HighlightStiri

Noul Apollo Intensa Emozione este cel mai extravagant hypercar de pe piata

De 25 octombrie 2017No Comments
;;;;;;;;;;;;;

Tanara marca auto de nisa Apollo debuteaza pe piata cu hypercarul Intensa Emozione, model care da o noua dimensiuni stilistica ideii de supercar. Catalogat drept un hypercar, modelul Apollo nu are nimic in comun cu ceea ce ofera hypercarurilor zilelor naostre, pastrand purismul de alta data al masinilor de inalta performanta.

Mai precis, Intensa Emozione merge pa mana unui motor V12 de 6.3 litri natural apsirat cu 780 cai putere si un cuplu maxim de 760 Nm. Desprins din punct de vedere estetic din filmele SF, Apollo Intensa Emozione se lauda cu un timp de acceleratie de la 0 la 100 km/h de 2,7 secunde si o viteza maxima de 333 km/h. Cu o distrubutie a masei fata-spate de 45:55, hypercarul cantareste doar 1 250 kg si se dovedeste extrem de rapid. Daca performantele sunt la un nivel bun, designul nu cunoaste limite.

Caroseria din fibra de carbon este pusa in valoare de imensul spoiler frontal, aripile gigant carfe deschid canale de curgere a aerului pe langa masina, guri de aerisire pe capota de-a dreptul indoita intr-un exercitiu in egala masura aerodinamic si frumos, eleronul spate care aduce cu o aripa de avion, gandit sa tina masina lipita de sosea in timpul virajelor sau la viteze foarte mari.

Usile cu deschidere tip fluture te introduc intr-un peisaj futurist, cu accente pronuntat sportive.  In cabina, butonul de selectare a modului de rulare tine cont si de vremea de afara: Wet, Sport, Track. Sistemul de control al tractiunii are 12 nivele de ajustare, astfel incat e nevoie sa cunosti foarte bine hypercarul inainte sa scoti toate sistemele.

In spate Apollo se afla Norman Choi denunta mersul lucrurilor in lumea supercarului si spune ca ei au dorit sa faca din Intensa Emozione o masina care sa reapropie supercarul de sofer. Apollo va construi 10 exemplare, pretul unei astfel de bijuterii urmand sa coste circa 2,5 milioane de euro.

Share

Leave a Reply

19 − eight =