Stiri

Noul Cod rutier a fost aprobat de guvern

De 16 octombrie 2013No Comments

In urma cu o saptamana, guvernul amana pentru a doua oara aprobarea noului Cod rutier pentru a pune la punct detaliile tehnice privitoare la metoda de verificare a platii amenzilor ce presupune crearea unui cont unic.

Victor Ponta a declarat ca nu vrea ca noul Cod rutier sa fie atribuit unui anumit grup de persoane, drept pentru care acesta nu a fost promovat prim ordonata de urgenta, asa cum era trecut pe agenda sedintei de miercuri, si a fost trimis spre dezbatere parlamentului sub forma unui proiect de lege.

„Astăzi, Codul rutier il trimitem spre Parlament. Vreau sa vad foarte clar o implicare a tuturor celor – nu  vreau sa fie, dom’ne, «Codul lui Stroe si al lui Ponta» si toata lumea contra. Eu vreau sa fie vorba despre o asumare comuna a lucrurilor esentiale pe care trebuie sa le rezolvam cat mai rapid, si anume siguranta mai mare pe drumuri, sanctiuni mai dure pentru cei care incalca legea, aplicarea sanctiunilor, ca degeaba dam sanctiuni daca nu le aplicam. Eu sunt convins ca aceasta asumare comuna va avea loc foarte repede, daca nu, am discutat cu domnul Stroe si o sa ne asumam doar noi doi, o sa fim doar noi doi cei rai si toti ceilalti, buni, dar eu cred ca interesul de a avea strazi mai sigure si pedepse care se aplica este un interes comun si vreau sa cred ca Parlamentul ne va sprijini in acest sens”, a spus Ponta, in sedinta de guvern de astazi.

Desi repetatele amanari au avut ca scop punerea la punct a metodelor, textul noului Cod rutier ar putea fi modificat in termen de 6-12 luni de la implementare, daca acest lucru va fi necesar.

Share

Leave a Reply

six + one =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373