Stiri

Noul Subaru WRX debuteaza in SUA

De 11 septembrie 2021septembrie 13th, 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

A cincea generatie a legendarului model japonez si-a facut debutul peste Ocean, promitand sa duca mai departe renumele WRX. Bineinteles, este inrudit cu Impreza, dar nu exte hatchback, ca acesta, ci pastreaza cele trei volume cu care a devenit cunoscut in lumea raliurilor. Pentru prima data, WRX este produs pe Subaru Global Platform, ceea ce aduce performante imbunatatite in ceea ce priveste siguranta, dinamica, silentiozitatea si rigiditatea caroseriei.

Vizual, modelul are un look sportiv ceva mai cuminte decat vechile generatii, care erau destul de radiucale comparativ cu gama stock. In cazul de fata ies in evidenta cele patru evacuari si difuzorul spate, pasajele mai evazate ale rotilor, fanta de admisie a aerului de pe capota, pragurile si pachetul de spoilere, respectiv calandrul cu model fagure. 
Dar ceea ce intereseaza cel mai mult la acest motor este motorul, transmisia si sistemul de tractiune. Motorul, evident boxer, are 2.4 litri, cu supraalimentare turbo si dezvolta 271 CP la 5.600 rpm, respectiv 350 Nm intre 2.000 – 5.200 rpm. 

S-a pastrat transmisia manuala cu sase trepte, dar apare in oferta si noul CVT, denumit Subaru Performance Transmission. Aceasta unitate are un nou sistem de racire si ofera schimbari mai rapide cu pana la 30% cand se trece intr-o treapta superioara si pana la 50% in retrogradare. Progranul manual simuleaza opt trepte, care pot fi “schimbate” de la padelele de pe volan.
Cu aceasta generatie, Subaru WRX va avea o echipare de top, denumita GT, ce ofera in standard amortizoare controlate electronic, cu trei setari Comfort, Normal si Sport, un nou Drive Mode Select si SI-Drive, ce pot fi configurate in 430 de optiuni.

Subaru WRX GT este disponibil doar cu transmisia automata, are scaune fata Recaro, jante de 18 inci cu anvelope 245/40 si un pachet complet de sisteme ADAS, demnumit EyeSight. Culoarea masinii din fotografiile de presa se numeste Solar Orange Pearl si este nou introdusa in gama WRX. La interior este replicata plansa de bord a noului Outback, ceea ce inseamna sistemul de infotainment Starlink, cu display tip portet, de 11,6 inci, instrumentar de bord analogic si frana de stationare cu actionare conventionala, mecanica.

In acest moment nu avem informatii despre comercializarea in Europa a noului WRX, dar avand in vedere specificul pietei de aici este posibil ca Subaru sa nu aduca acest model pe batranulo continent.

Share