Stiri

Numere verzi pentru masinile cu emisii zero de CO2

De 29 aprilie 2022aprilie 30th, 2022No Comments

Ministerul Mediului a publicat in Monitorul oficial un ordin care reglementeaza acordarea de numere de inmatriculare cu litere si cifre de culoare verde, exclusiv pentru autovehiculele cu emzii zero de CO2. In acesta categorie intra masinile cu propulsie pur electrica sau cu pila de combustie cu hidrogen. 

”Numerele de inmatriculare dedicate masinilor nepoluante vor functiona ca un pasaport verde pentru acest tip de autovehicule. Prin identificarea clara si vizibila a vehiculelor nepoluante in trafic, cream cadrul pentru acordarea unor facilitati celor care le utilizeaza: fie ca vorbim de parcare gratuita, acces permis in zone cu emisii reduse, reduceri de taxe si impozite, autoritatile locale, in special cele din marile aglomerari urbane, vor avea un instrument de lucru foarte util”, a declarat ministrul Tanczos Barna.

Noile masuri vor intra in vigoare la 60 de zile de la publicarea Ordinului în Monitorul Oficial. In cazul masinilor deja inmatriculate care respecta criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, dupa intrarea in vigoare a prevederilor actului normativ.

Marea Britanie si Austria au deja introdusa o asemenea regula, doar ca signalistica este diferita: in Regat se limiteaza doar la banda verticala din stanga numarului, in vreme ce numerele austriece folosesc caractere verzi, similar cu viitoarele numere verzi din Romania.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373