Blog

Pretendentii la titlu au tras cuminti pe dreapta la Monza

De 17 septembrie 2012No Comments

Cursa de la Monza a fost marcata de un loc doi total neasteptat si o serie de abandonuri la varf care au facut ca lupta pentru titlu sa ramana mai deschisa ca niciodata.

Daca Massa a reusit sa faca o figura frumoasa in Marele Premiu al Italiei, pretendentul sau la scaunul de la Ferrari, Perez,  a reusit sa puna in umbra performantele celor doi piloti care au concurat pe circuitul de casa al echipei. A fost ca si cum intreaga echipa i-a spus “du-te” lui Perez, caci, in cele din urma, locul doi obtinut de mexican in cursa de la Monza nu a avut legatura nici cu masina, nici cu pilotul, ci cu o strategie foarte bine aleasa si cu o masina care s-a comportat foarte bine pe pneurile medium.

In acelasi timp, performanta lui Perez este de consemnat. I-a lasat in prima parte a cursei pe fostii campioni mondiali sa se razboiasca: Alonso, Vettel, Raikkonen, poate chiar si Schumacher, dupa care a trecut de ei, atunci cand a schimbat cauciucurile, ca si cum ar fi fost piloti intarziati.

Si daca Perez a facut o figura cu adevarat frumoasa, merita mentionat si ca Alonso a pornit de pe locul 10 din cauza problemelor din calificari si a ajuns pe podium. Asta dupa ce era sa fie scos in decor de Vettel – care a fost si penalizat pentru pentru incident – si dupa ce s-a luptat de la egal la egal cu marii campioni de pe circuit. Pana la urma, desi tanarul mexican (22 de ani) a ajuns pe merit pe locul doi, Alonso s-a dovedit cu mult mai spectaculos in depasiri de la egal la egal si merita sa plece cu mai multe puncte din Italia. Ce imi pare rau este ca nu am vazut momentul depasirii lui Vettel si nu pot da vina decat pe camerele amplasate cat se poate de prost la Monza.

Fiind vorba de Marele Premiu al Italiei ma asteptam sa vad mai multe iesiri spectaculoase in decor. In schimb abandonurile au venit insotite de un simplu “opreste masina”. Vettel, Button, Webber, toti cu pretentii la titlu, toti au lasat masina pe marginea drumului privind apoi neputinciosi cum Hamilton se indreapta spre victorie si Alonso isi mareste avantajul.

Tot mai des vad cum in curse batalia se poarta doar pentru locul doi. La Spa, Button a avut o cursa fara incidente in care a condus de la un capat la altul, pentru ca acum sa fie randul lui Hamilton sa conduca fara probleme. A fost in a doua pozitie numai pentru un scurt timp, inainte ca Perez sa intre la boxe. McLaren nu a avut competitor. La Monza, cel putin, singurul pericol adevarat a fost chiar masina – si Button a simtit asta pe pielea lui. Cursa a insemnat si iesirea lui din cartile pentru titlu. Era de asteptat ca McLaren sa se comporte bine din moment ce Monza este cel mai rapid circuit din competitie si ma astept ca echipa sa faca o figura frumoasa si in viitor. Titlul ramane insa deschis din moment ce Alonso, Vettel, Raikkonen se bucura de o constanta de admirat.

Oricat de mult ma bucur pentru aceasta bataie pentru locul doi, as vrea sa vad si curse in care titlul sa fie castigat de pe prima pozitie a podiumului. Alonso pare sa aiba tot mai mici sanse de a castiga un mare premiu, iar Raikkonen pare la fel de departe de un succes deplin, chiar daca in clasamentul general nu se vede asa. Cei doi sunt pe primul, respectiv al treilea loc. Formula 1 se muta acum de pe Batranul Continent. Cu numai sapte curse inainte de final, lupta este crancena, iar asta vine numai in beneficiul nostru. 

Share

Leave a Reply

nineteen + eleven =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373