Stiri

Studiu: Americanii folosesc tot mai mult transportul in comun

De 12 martie 2014No Comments

Potrivit unui studiu facut de American Public Transportation Association, anul 2013 a fost unul record pentru numarul de pasageri care au folosit transportul public din tara. Mai precis, s-au inregistrat 10,7 miliarde de calatorii in sistemul de transport public, cel mai inalt nivel din ultimii 57 de ani.

In ultimii 8 ani, transportul public din America a trecut de 10 miliarde de calatorii. Statele Unite au o traditie in ceea ce priveste transportul cu masinile personale, insa tendinta este pe cale sa se schimbe, in contextul in care preocuparile privind mediul inconjurator au crescut iar pretul carburantului este la un nivel ridicat.

Transportul public nu cunoaste un trend ascendent doar in marile orase precum New York, Los Angeles sau Chicago, ci si in comunitatile mai mici. Metroul si trenurile usoare sunt tot mai mult folosite in localitati precum Austin, Minneapolis sau Portland. Analiza citata arata ca numarul de pasageri s-a dublat in ultimii ani.

Peste 60% din calatoriile platite reprezinta drumul de la sau inspre serviciu. Printre principalele cauzele care explica ascensiunea transportului in comun se regasesc somajul si criza economica.

Share

Leave a Reply

5 × four =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373