Stiri

Tesla a inceput constructia fabricii din China

De 8 ianuarie 2019No Comments

Tesla a inaugurat in prezenta fondatorului companiei, Elon Musk, inceputul constructiei fabricii Gigafactory 3, amplasata langa Shanghai, in China.

Tesla a achizitionat terenul pentru o suma ridicol de mica, 140 000 dolari, si intentioneaza sa construiasca mult mai rapid decat se intampla cu fabricile marcilor auto conventionale, o facilitate de productie de 860 000 metri patrati. Musk a anuntat pe Twitter ca prima faza a productiei va debuta in a doua jumatate a anului, iar primul Tesla care va intra pe linia de asamblare va fi Model 3.

Gigafactory 3 din Shanghai va fi responsabila ulterior, cel mai probabil din 2020, de productia viitorului Model Y, vehicul ce urmeaza sa fie prezentat de marca californiana.  Productia chineza va fi destinata continentului asiatic, conform unui alt tweet publicat de Elon Musk.

Intelegerea pe care Tesla a facut-o cu autoritatile din China prevede ca producatorul american va putea extinde capacitatea fabricii din Shanghai pana la 500 000 unitati produse anual.

Share

Leave a Reply

4 × 5 =