HighlightStiri

Tesla da startul productiei si vanzarilor in China

De 27 decembrie 2019No Comments
;;;;

 

Prima fabrica Tesla din afara SUA este functionala, iar primele 15 exemplare Model 3 vor fi livrate pe 30 decembrie chiar angajatilor fabricii. Sunt doar 357 de zile de la punerea pietrei de temelie a fabricii din Shanghai, un record in aceasta industrie pentru China. In plus, este prima fabrica auto detinuta in totalitate de o companie straina in China (pana acum cateva luni, uzinele auto se construiau exclusiv in baza unui joint venture cu un partener local). Insa autoritatile locale au vrut sa ofere un semnal important de deschidere a pietei pentru investitiile straine.

Revenind la fabrica Tesla, capacitatea anuala maxima de productie va fi de 250 de mii de unitati, de indata ce Model Y se va alatura lui Model 3 pe linia de montaj. De altfel, Tesla construieste service-uri si statii de incarcare pe intreg teritoriul tarii, pentru a oferi incredere clientilor cu privire la serviciile post-vanzare. China este cea mai mare piata mondiala de desfacere pentru vehiculele cu propulsie alternativa, anul trecut fiind vandute aici 1,3 milioane de astfel de masini.

Ministrul Industriei si al Tehnologiei Informatiei din China a anuntat ca a adaugat Model 3  pe lista vehiculelor scutite de taxe la cumparare. Tesla Model 3 va fi oferita cu un pret de baza de 355.800 yuan (in jur de 46.000 de euro), iar startul efectiv al livrarilor este programat pana la inceperea noului an chinezesc, pe 25 ianuarie 2020.

Share

Leave a Reply

four + 3 =