Stiri

Opel Grandland GSe – SUV PHEV cu tractiune integrala si 300 CP

De 27 octombrie 2022noiembrie 2nd, 2022No Comments
; ; ; ; ; ; ;

Dupa noile Astra si Astra Sports Tourer GSe, a venit timpul ca genele proaspat infiintatei divizii GSe sa patrunda, fara pic de ezitare, si in lumea SUV-urilor. Opel Grandland primeste astfel in premiera absoluta o infuzie serioasa de ADN GSe, metamorfozata sub forma unui sistem de propulsie PHEV extrem de potent, ce scoate la inaintare nu mai putin de 300 CP.

Acesta reuneste un motor de 1,6 litri turbo, cu benzina si doua motoare electrice, montate deasupra celor doua punti, cu scopul de a oferi nu doar un sistem de tractiune integrala extrem de bine calibrat, cat si prestatii dinamice greu de trecut cu vederea, in ciuda unui consum de doar 1,3 l/100 km (consum inregistrat pe prima suta de kilometri, cu bateria incarcata).

Pentru a tine cu succes piept unei asemenea infuzii de putere, noul Opel Grandland GSe a primit cateva ajutoare ingineresti de exceptie, cum ar fi o punte spate independenta multi-link, amortizoare si arcuri mai rigide echipate cu tehnologia KONI FSD (Frequency Selective Damping), dar si un sistem de directie recalibrat, mai incisiv si mai precis ca niciodata. totul cu scopul de a tine cat mai aprig pe traiectorie noul Grandland GSe, un SUV PHEV 4×4 capabil sa atinga 100 km/h in doar 6,1 secunde, viteza maxima oprindu-se in dreptul valorii de 235 km/h (135 km/h in regim pur electric).

Genele nervoase ale noului Opel Grandland GSe ies numaidecat in evidenta prin intermediul catorva detalii stilistice extrem de bine integrate in spiritul SUV-ului teuton. Cel mai puternic impact vizual il au, fara doar si poate, capota de culoare neagra (dotare optionala) si jantele de 19 inci inspirate de conceptul Manta GSe.

Cel mai puternic Grandland din istorie se distinge si prin noul difuzor posterior, dar si  sigla GSe, pozitionata, in mod strategic, pe hayon. Nu in ultimul rand, Grandland GSe vine standard cu scaune certificate AGR cu tapiterie alcantara, o combinatie reusita intre confort si sustinere necesara in cazul unui stil de condus mai sportiv.

Share