Stiri

Skoda isi anunta noua orientare prin conceptul Vision 7S

De 26 septembrie 2022septembrie 28th, 2022No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ;

Inclusiv cu un nou CEO (Klaus Zellmer a preluat in aceasta vara functia de la Thomas Schaefer), Skoda anunta transformari importante de design. Conceptul Vision 7S reuneste ideile principale stilistice, dar anunta si un viitor SUV electric cu sapte  locuri, mai mare decat Enyaq.

In ceea ce priveste designul, viitoarele modele Skoda vor renunta aproape complet la logo-ul traditional (care se va regasi in locuri mai izolate, precum centrul jantelor), pentru a folosi doar scrisul “SKODA” atat la partea anterioara, cat si la spate. Noua abordare, botezata Modern Solid, presupune suprafete vitrate ample, dar si suprafete conturate mai puternic, cu umeri si muchii la vedere, blocuri optice inguste si elemente exterioare specifice activitatilor outdoor.

La interior Vision 7S anunta o simplificare minimalista a plansei de bord, fara a elimina insa orice comanda fizica. Noua isula dintre scaune, cumva separata de plansa in sine ar fi dedicata comenzilor uzuale rapide, care vor folosi taste (chiar daca haptice) si butoane rotative. In schimb, restul informatiilor si comenzilor sunt preluate de ijnterfata digitala, care iese in evidenta prin display-ul central de 14,6 inci de pe centrul plansei de bord, care este pozitionat tip portrait in timpul mersului si landscape cand masina este oprita.

Pe de alta parte, Skoda continua dezvoltarea viitoarelor modele, printre care urmasul lui Citigo iV, asteptat in 2026, noile generatii Superb si Kodiaq, faceliftul Octaviei si al lui Enyaq, si un SUV mai mic decat Enyaq. Daca in prezent in gama Skoda vehiculele electrice reprezinta 10% din total, pentru 2030 obiectivul marcii este de a ajunge cu acest procent la 70%.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373